PUR Pena Pištoljska za zidanje 800ml

Šifra: 51559
(8 ocena)
Opis proizvoda

Tekapur Construction Adhesive gun grade je lepak namenjen za lepljenje elemenata prilikom zidanja pregradnih zidova kao zamena za malter i lepljenje različitih građevinskih materijala. Nije podesan za gradnju nosećih zidova. Dobro prianja na ciglu, beton, gasbeton, kamen, drvo i druge građevinske i izolacione materijale. Ne prianja na polietilen, silikon i PTFE. Lepak se stvrdnjava pomoću vlage iz vazduha i vlage iz podloge.

MP cena: 1.606 ,00RSD Količina: 1 Kupi
*Prikazana maloprodajna cena je sa uračunatim PDV-om
  • Pošalji prijatelju
E-mail:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

  • Specifikacija
  • Tehnologije
  • Tehnički list
  • Utisci kupaca
  • Pitanja i odgovori
  • Članci
Šifra 51559
Veleprodajna cena 1.338,33 RSD
Jedinica mere kom
Primena Tekapur Construction Adhesive gun grade je jednokomponentni poliuretanski lepak za zidanje pregradnih zidova i lepljenje različitih građevinskih materijala. Stvdnjava se pomoću vlage iz vazduha. Služi kao odlična zamena za malter. Ima dobar prijem na opeku, beton, gasbeton (siporeks), kamen, drvo i druge građevinske i izolacione materijale. Omogućava brzo, jednostavno i uspešno izvođenje radova.
Prednosti Prednosti upotrebe lepka Tekapur Construction Adhesive gun grade u poređenju sa cementnim malterom:
• jednostavna upotreba;
• vrlo dobro prianjanje na različite građevinske materijale;
• upotreba i pri nižim temperaturama;
• manja potrošnja materijala;
• jeftinije izvođenje radova;
• ušteda troškova transporta i skladištenja;
• brzo se stvrdnjava, otporan je na vlagu i niske temperature;
• omogućava brzo napredovanje u radu;
• vodootporan je, pošto je apsorpcija vode zbog njegovog sastava najviše 1%,
Vrsta PU Pena za zidanje
Pakovanje Aerosol doza
Težina (ml) 800
Vreme vezivanja (min) (18°C, 60% rel. vlažnost) 5-10 min
Vreme očvršćivanja (h) 1,5-2,0
Temperatura rada (°C) -5 min / +35 max
Priprema Podloge Materijali, ali i podloge na koje se lepi moraju da budu čisti, bez prašine, masnoća i druge prljavštine. Pre nanošenja preporučuje se da se površine navlaže vodom. Kvašenje vodom je važno jer veoma poboljšava prianjanje i povećava brzinu lepljenja. Poliuretanski lepak za zidanje podesan je i za niže temperature. Temperatura doze može da bude od -5°C do +25°C, a temperatura sredine od -5°C do +35°C. Optimalna temperatura doze, kako bi se postigla što veća iskorišćenost prilikom upotrebe, je od 20°C do 25°C.
Nanošenje Lepak Tekapur Construction Adhesive gun grade koristi se prilikom gradnje pregradnih zidova. Nije podesan za gradnju nosećih zidova. Površine je potrebno prethodno očistiti od čestica prašine. Kod zidanja pregradnih zidova, potrebno je da se na podlogu nanesu dve trake poliuretanskog lepka debljine 3–4 cm, u razmaku od po 5–10 cm, u zavisnosti od širine cigle odnosno ploče. Sačekamo od 3 do 7 minuta, ali ne više od 7, da se lepak ne bi stvrdnuo. Sledi postavljanje gradivnih blokova. Preporučljivo je da se poliuretanski lepak nanosi postepeno po dužini od 2 do 3 m. Nakon postavljanja blokova na lepak ne smemo više da ih pomeramo jer se postavljanjem blokova na lepak narušava njegova struktura. Ukoliko pomeramo blokove, moramo ponovo da nanesemo lepak. Jednom dozom od 800 ml možemo da pričvrstimo od 30 do 35 dužnih metara blokova. I u slučaju lepljenja, podlogu treba prethodno očistiti i navlažiti. Važno je da poliuretanski lepak nanesemo barem 3 cm od ivice ploče odnosno materijala koji se lepi i to po sredini u obliku slova W. Nakon nanošenja sačekamo od 3 do 7 minuta a zatim pričvrstimo materijal. Treba naneti onoliko lepka koliko je potrebno da se prekrije barem 40% površine. Prilikom lepljenja težih materijala, npr. gipsanih ploča, u vertikalnom položaju, treba ih dodatno pričvrstiti. Manje poravnavanje materijala moguće je najviše od 10 do 15 minuta nakon pričvršćivanja na zid. Nakon dva sata, kada poliuretanski lepak postigne odgovarajuću mehaničku čvrstoću, možemo da nastavimo sa radovima. Jednom dozom poliuretanskog lepka od 800 ml možemo da napravimo od 60 do 80 dužnih metara (prosečna širina nanosa lepka iznosi od 2 do 3 cm).
Dodatne Informacije Površine moraju da budu čiste, bez prašine, masnoća i drugih nečistoća. Suve i porozne površine nakvasimo vodom. Sadržaj doze mora biti na sobnoj temperaturi. Ukoliko je doza hladnija, stavljamo je u toplu vodu od najviše 40°C na približno 20 minuta. Dozu s ventilom okrenutim nadole, pred upotrebu dobro protresemo. Zatim je privijemo na pištolj i držimo okidač pritisnutim približno 2 sekunde kako bi se pištolj napunio poliuretanskim lepkom. U toku rada doza uvek mora da bude okrenuta nadole. Pritiskom na okidač pokreće se isticanje poliuretanskog lepka. Željenu količinu poliuretanskog lepka na izlazu podešavamo zavrtnjem na zadnjoj strani pištolja. Prilikom menjanja doze, novu dozu dobro protresemo, a potrošenu praznu dozu odstranimo i odmah je zamenimo novom, inače može da dođe do stvrdnjavanja poliuretanskog lepka u adapteru pištolja. Stvrdnuti poliuretanski lepak na mlaznici pištolja uklonimo mehaničkim putem. Prilikom kraćih prekida u radu, zavrnemo zavrtanj na zadnjoj strani pištolja, a dozu ostavljamo privijenu za pištolj. Doza mora da bude pod pritiskom i barem napola puna kako ne bi došlo do stvrdnjavanja poliuretanskog lepka u pištolju. Kod dužih prekida rada, pištolj očistiti Tekapur Cleaner sredstvom za čišćenje. Ukoliko ne iskoristimo celu dozu, ventil čistimo Tekapur Cleaner sredstvom za čišćenje. Stvrdnuti poliuretanski lepak možemo da uklonimo mehaničkim putem.
Deklaracija Uvoznik-Dobavljač / Proizvođač: TKK DOO
Zemlja Porekla: EU
Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Ostavite Vaš utisak i podelite Vaše iskustvo koje ste imali korišćenjem datog proizvoda i time doprinesite VELOG zajednici. Unapred Vam se zahvaljujemo na ostavljenom utisku. Određeni uslovi bi trebalo da budu ispoštovani da bi Vaš utisak bio objavljen na našem sajtu.
Ime:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:


ZORAN STANISIC | 10/11/2021 KOJI JE ROK UPOTREBE ZA PUR PENA PIŠTOLJSKA ZA ZIDANJE 800ML (ODSTAMPAN NA DNU BOCE) HVALA I POZDRAV, ZORAN stanisic20@gmail.com
Velog: Poštovani rok upotrebe je oko godinu dana od proizvodnje. Trenutno je to oktobar 2022. godine.
Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Slični proizvodi
FOOTER 2020