Blog

Kosilice – Najbolje rešenje za idealan travnjak

Kosilice 2

Kvalitetne kosilice su sve što vam treba kako bi vaš travnjak izgledao idealno ovog proleća. Zima se bliži kraju i vreme je da se razmišlja o toplim godišnjim dobima. U proleće popularno je, takozvano, spremanje i sređivnje kako kuće, tako i dvorišta. Kako biste na najbolji način uredili svoje dvorište, neophodno je skratiti travu i pobrinuti se za to da travnjak izgleda uredno i održavano.

Kosilice su idealno rešenje za travu koja nije previsoka i čije skraćivanje ne izaziva dodatne poteškoće. Takođe, uređenje travnjaka nije samo stvar estetske prirode. Redovno održavanje je veoma važno i zbog zdravlja trave. Ukoliko se redovno skraćuje, trava će biti zelenija i prijatnija na izgled.

Kako koristiti kosilice na pravi način?

Održavanje kosilice je veoma važno. Pre svakog košenja trave proverite da li u kosilici ima dovoljno ulja. Kao i kod automobila, morate da vodite računa o motoru kosilice. Kod većine kosilica, neophodno je promeniti ulje nakon 20 časova rada.

Kosilice

Oštrice su ključne za adekvatno sređivanje travnjaka. Tupe oštrice mogu da unište travnjak, jer neće ispravno seći travu, već će je kidati. Ukoliko nemate adekvatan alat kojim možete da naoštrite sečiva, idite do najbližeg majstora.

Tokom zime ili u bilo kom periodu kada ne koristite kosilicu, odložite je sa suvo i sigurno mesto kako bi bila upotrebljiva i neoštećena.

Kako odabrati pravu kosilicu?

Prilikom odabira kosilice treba voditi računa o nekoliko stvari:

  • Površina travnjaka – Ovo je veoma važan faktor u odabiru kosilice. U zavisnosti od površine koju treba da kosite, trebalo bi i da birate model i veličinu kosilice. Osim toga, obratite pažnju i na kvalitet kako vas ova moćna i efikasna mašina ne bi ostavila na cedilu usred posla.
  • Topografija – Izgled zemljišta značajno određuje kakvu kosilicu treba da odaberete. Da li se vaše dvorište nalazi na brdovitom ili ravnom terenu značajno određuje tip kosilice.
  • Fizička spremnost – Iako deluje bezazleno, košenje trave zahteva određenu fizičku spremnost i snagu. Ipak, treba više šetati gurajući kosilicu i upravo zbog toga treba da odaberete neku kojom ćete moći da upravljate bez problema.
  • Cena i lične preferencije – Cena je, uglavnom, odlučujući faktor i treba je uskladiti sa modelom kosilice koji ispunjava lične preferencije korisnika.

Postoji nekoliko različitih tipova kosilica, a uglavnom se razlikuju po veličini i jačini motora. Razlikujemo akumulatorske i električne kosilice. Prilikom kupovine obratite pažnju na širinu sečiva, ali i na to da li kosilica ima korpu za odlaganje pokošene trave. Takođe, važno je da točkovi budu gumirani, jer je takvom kosilicom lakše manevrisati i upravljati.

Kosilice

Mnoge kosilice imaju čak tri funkcije u okviru jednog alata: košenje, sakupljanje trave i njeno usitnjavanje. Takođe, visina ručke može da bude sklopiva ili podesiva prema visini korisnika.

Gde pronaći najbolje kosilice za uređenje travnjaka

Online stovarište „eStovarište“ je Internet prodavnica u kojoj možete da naručite sve što vam je potrebno od materijala za izgradnju ili uređenje doma, kao i dvorišta.

Možete da nas kontaktirate putem čet aplikacije na našem sajtu, kao i telefonom. Ne samo da ćemo vam pomoći prilikom odabira materijala, već ćemo vas i posavetovati ukoliko imate bilo kakve dileme ili nedoumice. Tim online stovarišta je uvek tu za vas!

Kosilice 1

Prodaja građevinskog materijala, alata i opreme putem interneta – stovarište u Vašem džepu!

Od sada je stovarište tamo gde Vam je potrebno, bilo da gradite ili renovirate, tražite materijal, alat ili proizvod za ugradnju… Ne morate više da obilazite stovarišta, eStovarište to čini umesto Vas. Pronađite sve što Vam treba na brz i jednostavan način iz udobnosti Vašeg doma ili dok ste na samom gradilištu!

Veliki izbor proizvoda je garancija da ćete pronaći ono što Vam treba, a sve što poručite dostavljamo u najkraćem roku na željenu adresu!

eStovarište je Vaš lični asistent za uspešnu realizaciju građevinskog projekta, uvek na raspolaganju i uvek pri ruci, praktično – stovarište u Vašem džepu!

Kontaktirajte nas već danas. Mi smo eStovarište u vašem džepu i dostupni smo 24 časa dnevno za sva pitanja i nedoumice. Možete da nam pišete putem kontakt forme na našem sajtu, ili da nas pozovete telefonom.

Related Posts