Blog

Kako odabrati crep za krov kuće?

Crep eStovarište 2

Postavljanje odgovarajućeg krovnog crepa na kuću je od vitalnog značaja. Crep utiče ujedno na estetiku objekta, ali i mora da ispunjava dizajnerske zahteve doma. Donošenje odluke o kupovini crepa nije nimalo jednostavno i mora se obratiti pažnja na brojne aspekte.

Postavljanje crepa na krov je popularno širom sveta i najčešće je korišćeni krovni proizvod. Bilo da odaberete betonski ili keramički crep, dobićete upečatljiv izgled krova kuće. Crep je veoma popularan jer je otporan na vlagu, vatru i grad.

Smatra se da se prvi crep koristio u Grčkoj, još pre nove ere. Ljudi su koristili crep za pokrivanje krovova hramova. Vremenom, upotreba crepa proširila se duž istočnog Sredozemlja. Nakon toga, proizvodnja crepa se proširila na Holandiju koja je u 14. veku postala glavni proizvođač ovog krovnog materijala. Crep se proizvodio ručno, a koristila se glina iz obližnjih reka.

Danas se najčešće koriste keramika i beton za izradu crepa. Oba materijala imaju svoje prednosti i mane, a šta ćete odabrati zavisi samo od preferencija korisnika.

Keramički crep za krov kuće

Keramički crep, poznat i kao glineni, savršena je opcija za krov niskog i strmog nagiba. Keramički crep može da se koristi i kao dizajnerski element za širok spektar primena, kao i za fasade. Dostupan u brojnim profilima i stilovima, keramički crep može da odgovara gotovo bilo kom arhitektonskom stilu.

Glineni ili keramički crep može da se pronađe u nekoliko različitih boja, od svetlih do višebojnih ili tamnih nijansi. Glineni krovni crepovi, takođe, povećavaju tržišnu vrednost objekta. Iskustvo je pokazalo da se kuće koje imaju crep na krovu prodaju brže i po višoj ceni u odnosu na one sa drugim krovnim rešenjima.

Keramični crep je visokoizdržljiv i ima najniže troškove održavanja. Podnosi test vremena mnogo bolje nego bilo koji drugi krovni materijal. Otporan je na vatru i izdržljiv tokom neprijateljskih vremenskih uslova.

Crep eStovarište 3

Proizvode se bez hemijskih dodataka i veoma su ekološki prijateljski nastrojene. Takođe, obnovljive su kao materijal. Interesantno je i to da se reflekcija i prenos toplote umanjuju za čak 70 odsto u poređenju sa drugim krovnim materijalima.

Keramički crep omogućava prirodnu ventilaciju vazduha što dovodi do stvaranja barijere za prenos toplote. Podstiče se prirodan protok vazduha unutar objekta. Veoma se jednostavno postavlja i održava.

Betonski crep za krov kuće

Nesporan je šarm krova koji je pokriven betonskim crepom. Najčešće se koriste u Evropi i na Mediteranu. Veoma su dogovečni i karakteriše ih čvrstina.

Poznato je i da ne bledi usled izloženosti suncu. Može da bude ravan ili da ima lučni oblik. Betonski crep je ekonomičan i dugotrajan. Smatra se da je betonski crep počeo da se koristi sredinom 19. veka, a korišćena je mešavina cementa, peska i vode. Nekada se dodaje i boja, kako bi se simulirao izgled gline. Ovakav crep se proizvodio ručno ili polu-automatskim mašinama.

Ovakav crep je izuzetno dugotrajan i otporan na vremenske neprilike i vatru. Na betonskom crepu ne dolazi do nakupljanja lišća i mahovine.

Najbolje mesto za kupovinu crepa

eStovarište je online prodavnica u kojoj možete da pronađete sve što vam je neophodno za izgradnju ili renoviranje doma. Osim toga, mi vam štedimo vreme jer ne morate da obilazite stovarišta i tražite materijal. Dovoljno je da pogledate na našem sajtu, a ukoliko imate bilo kakve nedoumice možete da kontaktirate sa nama. Mi ćemo vam pomoći u najkraćem roku. Takođe, sav naručeni materijal ćemo vam dostaviti na željenu adresu.

Crep eStovarište 1

Prodaja građevinskog materijala, alata i opreme putem interneta – stovarište u Vašem džepu!

Od sada je stovarište tamo gde Vam je potrebno, bilo da gradite ili renovirate, tražite materijal, alat ili proizvod za ugradnju… Ne morate više da obilazite stovarišta, eStovarište to čini umesto Vas. Pronađite sve što Vam treba na brz i jednostavan način iz udobnosti Vašeg doma ili dok ste na samom gradilištu!

Veliki izbor proizvoda je garancija da ćete pronaći ono što Vam treba, a sve što poručite dostavljamo u najkraćem roku na željenu adresu!

eStovarište je Vaš lični asistent za uspešnu realizaciju građevinskog projekta, uvek na raspolaganju i uvek pri ruci, praktično – stovarište u Vašem džepu!

Kontaktirajte nas već danas. Mi smo eStovarište u vašem džepu i dostupni smo 24 časa dnevno za sva pitanja i nedoumice. Možete da nam pišete putem kontakt forme na našem sajtu, ili da nas pozovete telefonom.

Related Posts