Blog

Ultimativni vodič – Kako da odaberete odgovarajući lepak

Lepak 2

Lepak je jedan od veoma korisnih pomagala koje svako domaćinstvo treba da ima. Nikada ne znate kada i za šta može da zatreba.

Lepak je uvek korisno sredstvo za vezivanje koje nam pomaže da spojimo različite predmete i materijale. Dve najčešće korišćene vrste lepka su super-lepak i zanatski.

Ovakva vrsta pomagala je oduvek bila potrebna, a smatra se da je prvi lepak nastao pre 10 hiljada godina. U teoriji, lepak je svaka supstanca koja spaja jednu ili više površina zajedno u polutrajnoj ili trajnoj vezi.

Ovu supstancu koriste svi, kako domaćice i amateri, tako i ozbiljni profesionalci i majstori koji obavljaju posao. Lepak je moguće naći u bilo kojoj prodavnici, ali nije uvek jednostavno odabrati odgovarajući.

Lepak – Koje sve vrste postoje?

Čovek je stvorio mnogo vrsta lepkova za različite namene, od organskih do sintetičkih. Svaka vrsta lepka služi određenoj svrsi.

Zanatski lepak – Vrsta klasičnog i najčešće korišćenog lepka koji se uglavnom upotrebljava kod kuće, u školama i slično. Pretežno je neproziran, mlečno bele boje. Nanosi se na porozne materijale kao što su papir, karton i suši se na vazduhu. Veza koju stvara nije previše jaka.

Super-lepak – Svi smo nekad koristili ovu vrstu lepka kada smo želeli neraskidivo da spojimo dve površine. Može da se koristi gotovo u svim situacijama.

Lepak za drvo – Kao što mu i ime kaže, koristi se za spajanje dve drvene površine. Dizajniran je tako da bude jak na poroznim površinama. Mnoge vrste ovog lepka sadrže i sredstva koja odbijaju insekte, jer je poznato da oni napadaju drvo.

Lepak 3

Lepak za metal – Kada se nanese stvara dugotrajnu i jaku vezu između metalnih površina. Nakon korišćenja, uglavnom se koristi brusni papir kako bi se uklonio višak lepka.

Lepak – Specijalne vrste 

Na eStovarištu moguće je pronaći odgovarajući lepak za bilo koju namenu. Kada gradite ili renovirate, važno je koja sredstva koristite tom prilikom, kako bi ono što uradite bilo što dugotrajnije.

Lepak za stiropor i stirodur koristi se za pričvršćivanje EPS-ploča, kao i za fasadne zidove. Njime je moguće armirati i lepiti izolacione ploče. Jednostavno se nanose i doprinose brzom napretku radova. Takođe su veoma dobri izolatori. Kod nas je moguće pronaći i staklenu mrežicu za armiranje.

Lepak za mineralnu i kamenu vunu je veoma postojan, fleksibilan i otporan na mehanička oštećenja. Sjajan je za doprinos zvučnoj izolaciji, a takođe je i vatrootporan. Ne zaboravite i na staklenu mrežicu idealnu za ugradnju u maltere za spoljne termoizolacione kompozitne sisteme.

Lepak za keramiku – Ukoliko preuređujete kuhinju ili kupatilo, neophodan vam je ovaj lepak. Idealno je rešenje za sve vrste pločica. Otporni su na prolaznost i hod, za keramičke, granitne, mermerne pločice. Moguće je koristiti ga i za podno grejanje. Prilikom nabavke lepka za keramiku, obratite pažnju da li je namenjen upotrebi unutra ili napolju (za terasu i slično).

Lepak 4

Lepak za parket – Dvokomponentni poliuretanski lepak ima izuzetnu pokrivenost i brzo se suši.

Montažni lepak je sjajno rešenje za zaptivanje spojnica, a odoleva vlagi. Moguće je koristiti ga i u unutrašnjim i spoljnim prostorijama.

Tu su i brojni drugi specijalni, namenski lepkovi, a ukoliko imate bilo kakve nedoumice u vezi sa onim koji vam je potreban, slobodno nas kontaktirajte.

Sve za gradnju i renoviranje na jednom mestu – eStovarište

Bilo da gradite, renovirate ili uređujete stan, kuću, ili dvorište eStovarište vam je dostupno. Internet stovarište je uvek tu za vas, a sve što vam treba možete da naručite putem sajta, a mi ćemo vam dostaviti na željenu adresu u najkraćem roku.

Lepak 1

Prodaja građevinskog materijala, alata i opreme putem interneta – stovarište u Vašem džepu!

Od sada je stovarište tamo gde Vam je potrebno, bilo da gradite ili renovirate, tražite materijal, alat ili proizvod za ugradnju… Ne morate više da obilazite stovarišta, eStovarište to čini umesto Vas. Pronađite sve što Vam treba na brz i jednostavan način iz udobnosti Vašeg doma ili dok ste na samom gradilištu!

Veliki izbor proizvoda je garancija da ćete pronaći ono što Vam treba, a sve što poručite dostavljamo u najkraćem roku na željenu adresu!

eStovarište je Vaš lični asistent za uspešnu realizaciju građevinskog projekta, uvek na raspolaganju i uvek pri ruci, praktično – stovarište u Vašem džepu!

Kontaktirajte nas već danas. Mi smo eStovarište u vašem džepu i dostupni smo 24 časa dnevno za sva pitanja i nedoumice. Možete da nam pišete putem kontakt forme na našem sajtu, ili da nas pozovete telefonom.

Related Posts