Blog

Prskalica za travnjak – Najbolji način uređenja dvorišta

Prskalica

Prskalica za travnjak neophodna je svakom domaćinstvu koje želi da neguje i uredi svoje dvorište. Trava je spas tokom vrelih, letnjih dana, jer apsorbuje sunčeve zrake i vrelinu. Svako neasfaltirano dvorište je mnogo prijatnije za boravak od asfaltiranog.

Cveće ukrašava dvorište ili vrt, ali ne zaboravite i na travu, jer ukoliko je uredno pokošena, može samo da doprinese boljem izgledu vašeg imanja. Ipak, nemojte ni da smetnete sa uma da nije dovoljno samo kositi travu, već se ona mora i svakodnevno negovati.

Niko ne želi da ispred svoje kuće ima sasušenu, žutu travu, već je uredan i zelen travnjak nešto što svi žele. Kako bi travnjak bio zelen i negovan, neophodno ga je zalivati pravilno. Kako biste olakšali taj proces, potrebna vam je prskalica.

Prskalica za travnjak – Kako do idealnog travnjaka?

Mekani i zeleni travnjak je divan ukoliko ga imate u dvorištu. Postoji nekoliko načina kako da ga uredite.

Sprečite pojavu korova pre nego što se pojavi. Možete da koristite različita sredstva kako biste bi ga iskorenili pre nego što nastane. Korov ima veoma uporno korenje i zbog toga treba da naučite kako da ga kontrolišete, kao i da utičete na rasipanje njegovog semena. Ne zaboravite na zaštitnu opremu, kao i na pravila nanošenja sredstva protiv korova, ali i na ostale mere predostrožnosti.

Prskalica

Kosite često i ne previše nisko. Mnogi smatraju da je travu bolje kositi što niže, ali se na taj način olakšava korovu da postavi korenje. Takođe, ukoliko ne kosite previše nisko, trava će biti zdravija.

Zalivajte travu ujutru ili predveče. Nikako nemojte koristiti prskalicu za travnjak tokom najtoplijeg dela dana, jer ćete time osušiti travu. Ukoliko je zalivate noću, stvarate vlagu i mogućnost za pojavu bolesti biljaka. Najbolje je zalivati travnjak ujutru ili tokom kasnog popodneva.

Negujte travnjak đubrivom. Azot je veoma koristan i pružiće negovan i zdrav izgled travnjaku. Najbolje je da to radite u proleće. Ukoliko želite da imate više trave na pojedinim delovima travnjaka, možete da je zasadite. To je najbolje da uradite tokom jeseni.

Prskalica za travnjak – Kako je koristiti?

Prskalica za travnjak je neophodna kako biste idealno uredili svoje dvorište. Prskalica funkcioniše pomoću jednostavnog mehanizma koji raspršuje vodu pod pritiskom. Postoji nekoliko pravila za zalivanje travnjaka. Važno je kako ga zalivate i koliko često, jer je pravilno zalivanje ključno za njegovu negu.

Prskalica

Travnjaku je potrebno najmanje litar, do litar i po vode nedeljno, tokom cele godine. Treba ga zalivati duboko dva do tri puta sedmično.

Kako biste pravilno zalivali i kako ne biste u tome preterali, neophodno je da imate regulator vode koji će omogućiti da držite stvari pod kontrolom. Obratite pažnju i na pokrivenost područja koje zalivate. Neophodno je i da to podjednako radite, na celoj površini kako se trava ne bi sušila na pojedinim mestima.

Travnjak se, uglavnom, zaliva 20-30 minuta tri puta nedeljno, naročito tokom leta kada su dani vreli.

Sve za idealan travnjak na jednom mestu

Internet stovarište je online prodavnica u kojoj možete da nabavite sve što vam je potrebno za renoviranje i uređenje doma, kao i dvorišta, bašte ili vrta. Potrebno je samo da odaberete proizvode koji su vam potrebni, a mi ćemo ih u najkraćem roku dostaviti na željenu adresu.

Prskalica

Prodaja građevinskog materijala, alata i opreme putem interneta – stovarište u Vašem džepu!

Od sada je stovarište tamo gde Vam je potrebno, bilo da gradite ili renovirate, tražite materijal, alat ili proizvod za ugradnju… Ne morate više da obilazite stovarišta, eStovarište to čini umesto Vas. Pronađite sve što Vam treba na brz i jednostavan način iz udobnosti Vašeg doma ili dok ste na samom gradilištu!

Veliki izbor proizvoda je garancija da ćete pronaći ono što Vam treba, a sve što poručite dostavljamo u najkraćem roku na željenu adresu!

eStovarište je Vaš lični asistent za uspešnu realizaciju građevinskog projekta, uvek na raspolaganju i uvek pri ruci, praktično – stovarište u Vašem džepu!

Kontaktirajte nas već danas. Mi smo eStovarište u vašem džepu i dostupni smo 24 časa dnevno za sva pitanja i nedoumice. Možete da nam pišete putem kontakt forme na našem sajtu, ili da nas pozovete telefonom.

Related Posts