Blog

Rasveta za dvorište – Uredite svoju baštu ovog proleća

Rasveta za dvorište 4

Sa toplijim danima, sve više vremena provodimo napolju, a naročito u svom dvorištu ili na terasi. Tokom dana, Sunce pruža svu svetlost koja nam je dovoljna, ali kada padne mrak, neophodno nam je dobro osvetljenje. Rasveta za dvorište je korisno i kreativno rešenje za uređenje i dekoraciju dvorišta ili terase.

Kvalitetnom i pravilno postavljenom rasvetom možete da istaknete sve arhitektonske karakteristike doma ili da stavite naglasak na cveće i druge dekoracije. Osim toga, dobro osvetljenje će dati toplinu vašem domu, doprineće lepom ambijentu, ali i vi ćete se osećati prijatnije kada boravite napolju. Pre nego što odaberete lampe i sijalice, dobro razmislite o tome kakve želite. Izbor je veliki, a mogućnosti neograničene. Da li želite moderan ili rustični izgled? Razmotrite sve varijante.

Koja je najbolja rasveta za dvorište?

Varate se ukoliko mislite da možete da postavite bilo koju rasvetu na terasi ili u dvorištu. Većina rasvete koja se koristi napolju danas je niskog napona, a za to postoji veoma dobar razlog.

Za razliku od rasvete koja funkcioniše na 120 volti, sigurnije je raditi i jeftinije je postaviti rasvetu nižeg napona. Iako svetla niskog napona imaju mnogo manje snage, zahvaljujući trafou koji umanjuje električnu energiju, nema ograničenja u efektima koji mogu da se postignu dobrim lampama i sijalicama. Bilo da želite da se svetlo spušta poput mesečine ili suptilni sjaj na zidovima – da, sve je moguće.

Odabir pravog osvetljenja može da se poredi sa umetnošću, jer su mogućnosti, zaista, brojne.

Rasveta za dvorište 2

Kako funkcioniše sistem za spoljnu rasvetu?

  • Trafo – Umanjuje električnu energiju sa 120 volti na sigurnih 12 volti;
  • Sijalica – Moguće je odrediti jačinu osvetljenja, boju, širinu svetlosti, kao i potrošnju električne energije;
  • Fasung – Štiti sijalicu i pomaže u oblikovanju svetlosti;
  • Kućište sijalice – Drži fasung i sijalicu na svom mestu, a može da služi i kao dekoracija;
  • Kabl – Prenosi struju putem žica.

Spoljno osvetljenje je veoma jednostavno za održavanje. Treba ga samo redovno čistiti od lišća, kako se ne bi pregrejalo. Sijalice koje pregore, zamenite, kako ne bi ostale pod električnim opterećenjem.

Koje sve vrste rasvete postoje?

Promišljeno postavljeno osvetljenje može mnogo da doprinese toploti i atmosferi doma. Postoji mnogo načina na koje možete da ukrasite i dekorišete dvorište ili terasu.

Osvetljenje na stazi ili stepenicama – Ugradna svetla su idealna za gazeće površine ili elemente po kojima se hoda. Ne samo da će kvalitetno osvetliti put, već će izgledati moderno i romantično.

Rasveta za dvorište 3

Svetla sa snopom nagore – Montiraju se ispod ili u nivou zemlje kako bi se sva pažnja usmerila nagore. Mogu se koristiti obična svetla, reflektori, ugradna podna LED svetla i druga.

Viseće lampe – Ukoliko koristite viseće osvetljenje, pretpostavljamo da je istovremeno i natkriveno. Mogućnosti su brojne, a viseći fenjeri su sjajno rešenje.

Zidne lampe – Moguće je montirati na bilo koju vertikalnu površinu. Jedna su od najrasprostranjenijih vrsta dvorišne rasvete. Pogodna za terasu, stepenice, staze. Najbolje je postaviti ih na ili u blizini niskih zidova ili stepenika.

Stajaće lampe – Moguće ih je postaviti bilo gde u dvorištu, a izgledaju sjajno, naročito jer deluju kao bandere. Postoje viši i niži modeli, pa u skladu sa uređenjem dvorišta, možete da postavite omiljeni model.

Najkvalitetnija rasveta za dvorište ili terasu

Ukoliko rasvetu odaberete na Internet stovarištu, znajte da birate onu koja je otporna na UV zrake, rđu i koroziju. U najkraćem mogućem roku dostavljemo sve naručene artikle na željenu adresu. Bilo da želite alate, baštenske garniture, prskalice ili kosilice kako biste uredili dvorište, eStovarište je tu za vas!

Rasveta za dvorište 1

Prodaja građevinskog materijala, alata i opreme putem interneta – stovarište u Vašem džepu!

Od sada je stovarište tamo gde Vam je potrebno, bilo da gradite ili renovirate, tražite materijal, alat ili proizvod za ugradnju… Ne morate više da obilazite stovarišta, eStovarište to čini umesto Vas. Pronađite sve što Vam treba na brz i jednostavan način iz udobnosti Vašeg doma ili dok ste na samom gradilištu!

Veliki izbor proizvoda je garancija da ćete pronaći ono što Vam treba, a sve što poručite dostavljamo u najkraćem roku na željenu adresu!

eStovarište je Vaš lični asistent za uspešnu realizaciju građevinskog projekta, uvek na raspolaganju i uvek pri ruci, praktično – stovarište u Vašem džepu!

Kontaktirajte nas već danas. Mi smo eStovarište u vašem džepu i dostupni smo 24 časa dnevno za sva pitanja i nedoumice. Možete da nam pišete putem kontakt forme na našem sajtu, ili da nas pozovete telefonom.

Related Posts