Sika Ceram 111 - Cementni Lepak za pločice 25kg

Šifra: 54055
(2 ocena)
Opis proizvoda Visokokvalitetni, cementni lepak za podne i zidne keramičke pločice, za unutrašnju i spoljašnju upotrebu, smanjenog klizanja i produženog otvorenog vremena. SikaCeram® -111 je pripremljena praškasta mešavina, visokokvalitetnih cemenata, sa sadržajem polimera, odabranih silikonskih/kvarcnih mineralnih punila sa specijalnim dodacima. Spreman za korišćenje uz dodatak vode. Može se koristiti za lepljenje keramičkih pločica na vertikalnim i horizontalnim, unutrašnjim i spoljašnjim površinama. SikaCeram® -111 se koristi za lepljenje keramičkih pločica na sloj debljine do 10 mm. Pogodan je za lepljenje upijajućih pločica. Klasa C1TE prema EN 12004.
MP cena: 790 ,00RSD Količina: 1 Kupi
*Prikazana maloprodajna cena je sa uračunatim PDV-om
  • Pošalji prijatelju
E-mail:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

  • Specifikacija
  • Tehnologije
  • Tehnički list
  • Utisci kupaca
  • Pitanja i odgovori
  • Članci
Šifra 54055
Veleprodajna cena 658,33 RSD
Jedinica mere kom
Primena SikaCeram® -111 se može koristiti na sledećim površinama:
• Beton, Gips-karton ploče, Cigla, Malter
• Na svim cementnim podlogama, kod kojih se ne očekuje značajnije skupljanje ili širenje.
• Unutrašnje zidne i podne (npr. kupatila, kuhinje i sl.) površine bez deformacija
Prednosti • Vrlo dobra prionljivost na većinu podloga (beton, cementni malter, kamen, gips-karton ploče, cigla...)
• Laka ugradnja kao posledica odlične obradljivosti
• Može se nanositi u sloju debljine do 10 mm
Vrsta Cementni lepak
Tip Ceram 111
Boja Siva
Pakovanje Džak
Težina (kg) 25
Potrošnja Potrošnja materijala zavisi od vrste podloge, njene hrapavosti, veličine pločice kao i načina nanošenja (standardno ili back-buttering (na podlogu i oblogu)). Informativno, u kilogramima praškastog proizvoda po m2:
• Male pločice: 6 mm / ~ 2 - 3 kg/m2
• Standardne pločice (20x20cm – 40x40cm): 8 mm / ~ 3 - 4 kg/m²
• Velike pločice i dvostruko nanošenje: 10mm / ~ 4 - 5 kg/m²
Gustina (kg/l) 1,5
Otvoreno vreme (min) 30
Vreme upotrebljivosti (h) 5
Vreme reakcije polimera (min) 3
Temperatura podloge (°C) +5 min / +35 max
Temperatura ambijenta (°C) +5 min / +35 max
Odnos mešanja 6,75±0,25l vode na džak 25 kg
Veličina zrna Dmax (mm) 0,7
Debljina sloja (mm) 1,5-10,0
Hemijski sastav Portland cement, selekcija agregata, aditivi za zadržavanje vode, polimer u prahu.
Kvalitet Podloge Podloga mora biti bez nevezanih ili slabo vezanih delova, cementnog mleka, čista i otprašena, bez ostataka ulja, masnoća, drugih fleka ili tragova ranijih premaza (tretmana) i sl.
Priprema Podloge SikaCeram® -111 se nanosi direktno na beton, cementne podloge, produžne maltere i ciglu. Na drugim vrstama podloga koristiti odgovorajuće predpremaze. Cementne podloge moraju biti stare 28 dana. Koristiti preporučenu količinu vode. Ugrađivati samo na zdravu, čistu podlogu. Ne ugrađivati u debljini većoj od preporučene. Zaštititi svež materijal od mraza, kiše i sl. Nije potrebno vlažiti pločice pre ugradnje.
Postupak mešanja Sadržaj vreće težine 25 kg pomešati sa potrebnom, napred navedenom količinom vode, pomoću mešača, pri maloj brzini obrtaja, u čistoj posudi, dok se ne dobije homogena masa bez grudvica. Koristite mešač koji radi pri maksimalnoj brzini od 500 o/min; Nakon mešanja, proizvod ostavite da odstoji 5-10 min, a zatim ga kratko promešajte pre nanošenja.
Nanošenje SikaCeram® -111 se nanosi pomoću nazubljene gleterice. Količina proizvoda mora biti dovoljna da se obezbedi kompletno pokrivanje pozadine pločica. Pločice se postavljaju na svež lepak, pri čemu se moraju pritisnuti dovoljno jako da bi se obezbedio kontakt pločica sa lepkom i time savršeno vezivanje. Ukoliko se na lepku formira površinski sloj, potrebno je obrisati gletericom prethodno naneti sloj lepka. Ne kvasiti vodom već nanet lepak.
Čišćenje Ostaci svežeg proizvoda čiste se sa alata i zaprljanih površina vodom. Stvrdnuti proizvod mora se ukloniti mehaničkim putem.
Dodatne Informacije Rok trajanja je 12 meseci od datuma proizvodnje ukoliko se skladišti u originalnom, neoštećenom i neotvorenom pakovanju, u suvom i zatvorenom prostoru.
Deklaracija Uvoznik-Dobavljač / Proizvođač: SIKA SRBIJA DOO
Zemlja Porekla: Srbija
Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Ostavite Vaš utisak i podelite Vaše iskustvo koje ste imali korišćenjem datog proizvoda i time doprinesite VELOG zajednici. Unapred Vam se zahvaljujemo na ostavljenom utisku. Određeni uslovi bi trebalo da budu ispoštovani da bi Vaš utisak bio objavljen na našem sajtu.
Ime:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:


Novica | 20/12/2015 Moze li se koristiti ovaj Sika cementi lepak za zidanje gitter blokovima?
Velog: Poštovani, SikaCeram® -113 se može koristiti na sledećim površinama: Beton, Gips-karton ploče, Cigla, Malter; Na svim cementnim podlogama, kod kojih se ne očekuje značajnije skupljanje ili širenje; Unutrašnje zidne i podne (npr. kupatila, kuhinje i sl.) površine bez deformacija.
Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Slični proizvodi
FOOTER 2020