Tekapur M Universal PUR Pena Manuelna 600ml

Šifra: 51553
(0 ocena)
Opis proizvoda TEKAPUR M UNIVERSAL služi za jednostavno zaptivanje , montiranje, ispunjavanje, izolovanje i ugrađivanje. Tekapur Universal je jednokomponentna poliuretanska pena, koja očvršćava uz pomoć vlage iz vazduha. Tekapur Universal hand held daje dobru zvučnu i toplotnu izolaciju. Dobro prianja na većinu građevinskih materijala kao što su drvo, beton, gasbeton, cigla, metal i aluminijum, ali ne prianja na polietilen, silikon i PTFE.
MP cena: 673 ,00RSD Količina: 1 Kupi
*Prikazana maloprodajna cena je sa uračunatim PDV-om
  • Pošalji prijatelju
E-mail:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

  • Specifikacija
  • Tehnologije
  • Tehnički list
  • Utisci kupaca
  • Pitanja i odgovori
  • Članci
Šifra 51553
Veleprodajna cena 560,83 RSD
Jedinica mere kom
Primena Upotrebljava se u građevinarstvu za zaptivanje, zapunjavanje, izolaciju, montiranje i ugradnju (vrata, prozora, zaštita od sunca), pri izradi čamaca, prikolica...
Prednosti Jednostavna i praktična upotreba. Pruža dobru zvučnu i toplotnu izolaciju. Nakon nanošenja volumen pene se poveća 2 do 3 puta. Sposobnost odličnog prianjanja na sve građevinske materijale, osim na PTFE, silikon i polietilen.
Vrsta PU Pena Manuelna za lepljenje-Standard
Pakovanje Aerosol doza
Težina (ml) 600
Zapremina (l) 28-32 l (slobodno penjena)
Gustina (kg/m3) 18-23
Vreme vezivanja (min) (18°C, 60% rel. vlažnost) 5-10 min
Vreme očvršćivanja (h) 1,5-5,0
Temperatura rada (°C) +5 min / +25 max
Otpornost na temperature (°C) -40 min / +90 max
Koef. toplotne provodljivosti (W/mK) 0,036
Dimenzijska stabilnost (%) +5
Upijanje vode (%) 1 vol.
Pritisna čvrstoća (MPa) 0,06-0,08
Zatezna čvrstoća (MPa) 0,07-0,08
Istezanje pri prekidu (%) 20-25
Priprema Podloge Površine moraju da budu čiste, bez prašine, masnoća i drugih nečistoća. Suve i porozne površine nakvasimo vodom. Sadržaj doze mora biti na sobnoj temperaturi. Ukoliko je doza hladnija, stavljamo je u toplu vodu od najviše 40°C na približno 20 minuta.
Nanošenje Dozu s ventilom okrenutim nadole, pred upotrebu dobro protresemo. Uklonite zaštitni poklopac i pričvrstite nastavak sa cevčicom. Dozu okrenite sa ventilom nadole i pritiskom na ventil aktiviramo nanošenje pene. Otvor ispunjavamo samo delimično jer pena naraste od 2 do 3 puta. Ukoliko ispunjavamo otvor koji je veći od 5 cm, radimo to u slojevima. Drugi sloj nanosimo onda kada je prvi sloj stvrdnut. Učvršćivanje možemo da ubrzamo tako što penu poprskamo vodom. Stvrdnutu penu moramo da zaštitimo od UV zračenja. Kada je pena stvrdnuta, odsečemo je oštrim nožem. Nakon toga možemo da počnemo sa završnim radovima – prekrijemo je gipsom, odgovarajućom zaptivnom masom, prelepimo, prefarbamo itd. Ukoliko ne iskoristimo celu dozu, ventil i nastavak sa cevkom čistimo Tekapur Cleaner sredstvom za čišćenje. Stvrdnutu penu možemo da uklonimo mehaničkim putem.
Deklaracija Uvoznik-Dobavljač / Proizvođač: TKK DOO
Zemlja Porekla: EU
Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Ostavite Vaš utisak i podelite Vaše iskustvo koje ste imali korišćenjem datog proizvoda i time doprinesite VELOG zajednici. Unapred Vam se zahvaljujemo na ostavljenom utisku. Određeni uslovi bi trebalo da budu ispoštovani da bi Vaš utisak bio objavljen na našem sajtu.
Ime:

  Poruka:
  Unesite kod sa slike:

Trenutno nema sadržaja u ovoj sekciji
Slični proizvodi
FOOTER 2020